Handfizz, biofeedback temelli izokinetik egzersiz aleti, bilek güçlendirmede rahatça kullanılabilecek mobil bir cihazdır.

Ürünün belirleyici / avantajlı özellikleri

  1. Kişinin cihaza takılması kolayca yapılır.
  2. Anlaşılması kolay arayüze sahiptir.
  3. Kişinin konforlu, rahat ve ağrısız bir şekilde egzersiz yapmasını sağlar.

 

Teknik Özellikler

  • Ürün adı: Handfizz
  • Ağırlık: 4.6 Kg ±5%
  • Güç: 24V DC / 5A (120W)
  • Kuvvet: Max 20 kgf
  • Renk: Siyah
  • Boyutlar: 291 x 272 x 397 (mm)
  • Garanti: 12 ay

 

 

Handfizz cihazı fiyatı

Kişiye ve ihtiyaca yönelik üretilen cihazlarımız ilgili diğer cihazlara göre daha ulaşılabilir fiyat aralığında satışa sunulmuştur.

Teklif al

Cihaz nasıl kullanılır?

  1. Cihaz fişe takılır.
  2. Kullanıcının el bileği uygun bir şekilde yerleştirilir ve siplintler bağlanır.
  3. Dokunmatik ekrandan cihazın parametre (hız,süre,konum) ayarları yapılır. İlgili parametre ayarları yapılan cihaz ile egzersiz başlatılır.

 

Cihaz kimin içindir? (Kullanım alanları)

  1. El bileğinde kontrolü ve kuvveti arttırmak isteyen bireylere yöneliktir.
  2. Herhangi bir nedenle hareket kısıtlılığı yaşayan bireyler.

Nörolojik alanda

  1. Serebral Palsi
  2. İnme
  3. Brakial Pleksus
  4. Spina Bifida
  5. Parkinson
  6. Kafa Travmaları
  7. Omurilik Yaralanmaları
  8. Multipl Skleroz

Ortopedik alanda

  1. Kırık Sonrası Egzersizler ( El Bileği Hareket Kısıtlılıklarında)
  2. Tendon Yaralanmaları
  3. Kas ve Bağ Doku Yaralanmaları

Cihaz her yaştan çocuk ve yetişkinler için kullanılabilir.

Cihazın Etki Mekanizması ve Hedefimiz

Robotik El Bileği Egzersiz Aleti ile

  1. El bileğinde güçlendirme yapılacaksa çalışma şekli ve etki mekanizması farklıdır. Cihazla germe egzersizleri mantığı ile çalışılmamalıdır.
  2. Aktif hareket ortaya çıkarılacaksa çalışma şekli ve etki mekanizması farklıdır.
  3. Kasılmaya yönelik egzersiz yapılacaksa çalışma şekli ve etki mekanizması farklıdır.

Nörolojik rehabilitasyonda tedavilerde yapılması gereken en önemli olay egzersizlerdir. Egzersizler yapılmadığı müddetçe hareket kısıtlılığı olan bireyin ve fizyoterapistin rehabilitasyondan alacağı verim ne kadar çalışılırsa çalışılsın istenilen seviyelerde olamaz. Egzersizler her gün düzenli ve sürekli olarak yapılmalıdır. Sağlıklı bireylerde de bu durum böyledir. Sağlıklı bireyler de her gün egzersiz yaptıklarında hayat kalitesinde artış meydana gelmektedir. Hareket kaybı olan bireyler, felç geçirmiş bireyler, inme geçirmiş bireyler ve serebral palsi gibi nörolojik tanılı bireyler tedavide mutlaka egzersiz yapmalıdırlar. Bu egzersizler günlük ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Hareket kısıtlılığı bulunan bireyler günlük egzersizleri yaparken çok zorlanacaklarından dolayı bu egzersizleri mümkün olduğunca kolaylaştırmak ve egzersizlerin sürekliliğini sağlamak tedavi için çok önemlidir.

Robotik sistemlerin kullanılması egzersizlerin kolay yapılabilmesini, sürekliliğini sağlayabilmesini ve fizyoterapistin tedavilerini daha verimli hale getirebilmesi için oldukça önemli bir yere sahiptir. Handfizz el bileği robotik egzersiz cihazı da egzersizlerin kolay yapılmasını ve sürekli hale getirilmesini sağladığı için hareket kısıtlılığı yaşayan bireylerin kesinlikle destek alması gereken bir cihazdır.

1- El Bileğinde Güçlendirmeye Yönelik Egzersizlerde;
Birey cihaza bağlanır. Cihaz el bileğini yukarı kaldırma ve aşağı indirme hareketini yaptırır. Cihazın arayüzüne aşağı indirme ya da yukarı kaldırma yönünde bireyin uygulamasını istediğimiz güç aralığı girilir. Birey el bileğinde istenilen güç aralığından fazla ya da az güç uyguladığında cihaz sesli ve görsel uyarı verir. Bu güçlendirme egzersizi izokinetik egzersizdir. İzokinetik egzersizlerin kas kuvvetlendirmede çok etkili olduğu ispat edilmiştir. Bu egzersiz esnasında birey el bileğine konsantre olmak zorunda kalır. Dikkati dağıldığında istenilen aralıkta güç uygulayamaz. Beyinden el bileği aşağı indirme ve yukarı kaldırma kaslarına çok yoğun bir şekilde emir gitmek zorunda kalır. Beynin el bileği bölgesindeki çalışması artacağından dolayı o bölgede nöroplastisite artacak o bölgenin işlem kapasitesi fazlalaşacaktır. El bileği beyin tarafından daha hızlı kontrol edilebilecek ve oradaki kaslarda güçlenme olacaktır.
2- El Bileğinde Aktif Hareket Ortaya Çıkarmaya Yönelik Egzersizlerde;
Birey ilk önce cihaza bağlanır. El bileğinin hangi hareket açıklığında çalışacağı belirlenir. Cihaz el bileğinin aşağı indirme ve yukarı kaldırma hareketini pasif olarak yaptırır. Bu esnada ekranda el bileğini yukarı kaldırırken ve aşağı indirirken ne kadar güç uygulandığı görülür. Birey yukarı kaldırma esnasında harekete katılırsa ekranda bu hareketi yaptığını görür aynı şekilde aşağı indirme hareketini de aktif katılımla yaptığında yine bu hareketi yaptığını görür. Aktif hareket zayıflığı olan bireyler her hareket açıklığında harekete katılım sağlayamazlar dolayısıyla beyindeki bu hasarlı bölge vücuda aktif hareket emrini veremez. Beyine emir vermesi gereken ama hasar dolayısıyla emir veremeyen bu bölge çalışmamaya bağlı olarak emir verme imkanını yakalayamaması nedeniyle olumsuz nöroplastisiteye maruz kalır. Robotik egzersiz cihazı ile çalışırken her açıda harekete katılma imkanı yakalayan beyin bu sayede el bileği bölgesine her açıda hareket emri verme şansını yakalar ve olumsuz nöroplastisiteyi olumlu nöroplastisiteye dönüştürür. Bu çalışmalar sonrasında el bileğinde aktif harekette artış meydana gelir.
3- Pasif Egzersizlerin Beyne Hareketi Öğretmekteki Etkisi
Beyin eklemlerdeki ve kaslardaki pozisyon bilgisini aktaran duyu sensörleri sayesinde vücudun pozisyon bilgisini alır, bunu işler ve bu doğrultuda aktif hareket emri verir. Beyinde sağlam kalan bölgelerden bir bölümü bu hasarlı duyu bölümünün görevini üstlenirse kasılma çözülür. Sağlam kalan bölgelerin görevi üstlenebilmesi için nöroplastisite (beynin şekil değiştirme) özelliği kullanılır. Vücuttan beyne çok sayıda pozisyon verisi gönderildiğinde nöroplastisitede hızlanacak ve sağlam kalan bölgeler görevi daha rahat üstleneceklerdir. Cihazda pasif egzersizler istenilen sürede, istenilen hızda ve ekleme verilen titreşim miktarı ayarlanarak yaptırılır. Bu sayede çalışma sonrasında elle yapılan egzersizlerden çok daha fazla nöroplastisitede artış olacaktır.

bilek güclendirme el bileği hareket kısıtlılığı beyin sinyali bağlantısı

 

Pasif Egzersizlerin Faydaları

  1. Eklem ve bağ dokusunun hareketliliğini sağlar.
  2. Kasların hareket açıklığını tamamlayamaması problemini en aza indirir.
  3. Kasların elastikiyetini korur ve destekler.
  4. Yaralanma veya cerrahi sonrasındaki iyileşme sürecine yardımcı olur.

 

Go to Top