Legfizz, ayak bileği, diz ve kalça bölgelerindeki hareket kabiliyetini artırmak ve kas güçlendirme egzersizlerini daha verimli hale getirmek amacıyla geliştirilmiş taşınabilir bir izokinetik egzersiz cihazıdır. Nörolojik ve ortopedik rahatsızlıkları bulunan bireyler için özel olarak tasarlanan bu yenilikçi cihaz, biofeedback destekli çalışma prensibiyle hareket farkındalığını artırarak rehabilitasyon sürecini hızlandırır ve daha konforlu hale getirir. Gelişmiş izokinetik direnç teknolojisi sayesinde Legfizz, her bireyin ihtiyaçlarına uyum sağlayarak güvenli ve etkili bir egzersiz deneyimi sunar.
Footfizz, ayak bileği hareket kabiliyetini artırmak, kasları güçlendirmek ve rehabilitasyon süreçlerini hızlandırmak için geliştirilmiş mobil bir izokinetik egzersiz cihazıdır. Nörolojik ve ortopedik rahatsızlıklar nedeniyle hareket kaybı yaşayan bireyler için özel olarak tasarlanan cihaz, ergonomik yapısı ve biofeedback destekli çalışma prensibiyle güvenli ve etkili bir egzersiz deneyimi sunar.
Kolay taşınabilir yapısı ve kişiselleştirilebilir egzersiz parametreleri sayesinde Footfizz, spastisite seviyesine bağlı olarak hareket açıklığını kademeli olarak artırarak rehabilitasyonu destekler.
Handfizz, el bileği hareket kabiliyetini artırmak, kasları güçlendirmek ve rehabilitasyon süreçlerini hızlandırmak için geliştirilmiş mobil bir izokinetik egzersiz cihazıdır. Nörolojik ve ortopedik rahatsızlıklar nedeniyle hareket kaybı yaşayan bireyler için özel olarak tasarlanan cihaz, ergonomik tasarımı ve biofeedback destekli çalışma prensibiyle güvenli ve etkili bir egzersiz deneyimi sunar.
Kullanıcı dostu dokunmatik ekran arayüzü ve kişiselleştirilebilir parametre ayarları sayesinde bireysel ihtiyaçlara uygun egzersiz programları oluşturulabilir.
Robotik Egzersiz Sistemi
Üç türlü çalışma yapılır:
- Pasif egzersizler
- Aktif egzersizler
- Dirençli egzersizler
Pasif egzersizler
İlgili bölgede hareket kaybı ya da kasılmasi (spastisite) olanlarda uygulanır.
Bu tablo daha çok beyin hasarı geçiren olgularda olur ( ör: serebral palsi, inme).
Pasif hareketler çok yavaş ve uzun süreli yaptırılır.
Pasif egzersizler kırık sonrası hareket kısıtlılığı olan bireylerde de uygulanır.
Aktif yardımlı egzersizler
İlgili bölgeye ne kadar güç uygulandığını ölçen sensör vardır.
Birey ne kadar aktif katılabildiğini bu sensörlerden alınan verilerin yansıtıldığı ekranda görür.
Daha fazla aktif katılımla egzersiz yaptığından dolayı ilgili bölgede aktif harekette artış olur.
Dirençli egzersizler
Çalışılan bölgenin beyinde temsil edildiği alanda nöroplastisiteyi hızlandırmaya yönelik aynı zamanda güçlendirmeye yönelik egzersizlerdir.
Ekrana bireyin uygulamasını istediğimiz güç aralığı girilir. Birey bu güç aralığının üstünde ya da altında güç uyguladığında sistem sesli ve görsel uyarı verir.
Bireyin bu güç aralığını tutturabilmesi için beyinden o bölgeye çok sayıda emir vermesi gerekir.
Bu sayede hem kaslarda güçlenme hem de beyinden kasa giden emir iletim hızında artış meydana gelir.